Skön tisdag.

Igår blev det inget bloggande inte nej, en helvetesdag igår :) Eller nej det ordnade upp sig, började med att bilen inte startade på morgonen. Varför liksom? Pappa fick hämta mig, så var det jobb hela dagen, med världens bästa plocktjejer. Sibyllllllllllllllllllla is the shit. haha. Efter jobbet skulle pappa försöka få igång skrutten. men lyckades inte varken med sladdar eller puttning, så det fick bli bogsering ner till verkstaden där den idag har fått lagas. Så nu funkar den fint igen.

Det blev ingen träning igår, så jag och mamma tog en promenad och sedan spelade vi spel. Mysigt :)

Idag har vi hunnit med arbete, 7,5 km på skidorna, en varm dusch och nu sitter jag mätt som en plätt i soffan och ska starta ett avsnitt av desperate housewives som jag fick av min kära häromdagen! <3


Vilken helg!

Tyvärr är den redan över! Hade gärna haft lite ledighet veckan som kommer, men icke. Jobb=pengar.

Dan före dopparedan blev det inte sängdags förrän halv två för att hinna med allting som skulle varit klart. Slå in julklappar, städa lägenheten, byta julklappar med Åsa och Lisa osv. Men jag hann innan det blev julaftonsmorgon i alla fall.

Julaftonsmorgonen gjorde jag mig i ordning och åkte sedan hem till mamma och pappa för att kolla julkalendern och äta frukost. Enda dagen på året jag dricker läsk till frukost. Men gott är det. Sedan kom grannarna in och drack lite glögg. Vid ett var det mat hos farmor, alltid lika gott. Följt av Kalle Anka och Tomten. Lyckades skrapa ihop en hel del julklappar till mig. haha. När kusinerna åkt hem blev det lite spel spelat och bara massa mys. Hämtade Tom i bredaryd framåt natten.

Igår åkte vi till Lammhult för att fira julafton nr.2. God mat även där, kalkon och hasselbackspotatis. Sedan blev det efterrätt, rågmjölkspannkaka, världens godaste. Tomten hittade dit och blev en hel del julklappar även där. Åkte sedan hem för att ladda för en helgalen kväll på parken. Förfesten hamnade här hemma i lägenheten och sedan drog vi iväg mot gislaved.

Tack för en helgalen kväll tjejer! Som vanligt lyckas vi göra även denna kväll minnesvärd! :D

Dan före dopparedan! :)

Jag vet att det varit urusel uppdatering. Hinner inte riktigt med i allt julstök. Letar febrilt efter den sista klappen och jobbar in i det sista. Inte lätt inte. Men förhoppningsvis kan jag vakna upp i morgon och tycka att det är en skön helg som jag har framför mig.

I måndags tog jag, mamma och syster en sväng till Ullared. Oh shit vad lång tid det tog, inte för att det var mycket folk, för det var det inte, utan för att vi hade en hel del som skulle handlas. Halv 9 anlände vi och halv 6 åkte vi därifrån. Dock väldigt nöjda och belåtna. Den dagens bästa köp blev helt klart skidjackan som jag inhandlade för 1100 kr, inte visste jag att gekås hade så dyra jackor ;) haha

I tisdags var det jobb på Heco och därefter uträttade man lite ärenden nere i samhället. Kvällen bestod av mys med min käraste.

Igår blev det inte mkt gjort, eller jag jobbade mellan 09.00 och 20.00 så jag gjorde ju något i alla fall. Full rulle på salongen vilket är kul, hinner dock inte med så mycket annat. Så även idag blir det jobb, 09.00 - 17.00. Men det ska vi nog klara ut. Det blir la jul ändå, trots att man aldrig hinner med vad man ska. :)

DAN FÖRE DOPPAREDAN! <3

♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag

Jag har insett att jag inte kommer komma ifatt mig så jag kör på så gott jag kan. :)

Eftersom att vi åkte bil i stort sett hela dagen så blev det joggingbyxor och tjocktröja. Dock hade jag på mig nya jeans och en grårandig tröja nu ikväll. Vi var inne hos familjen boberg på vår årliga tradition. Middag och så gör vi alltid apelsiner med nejlikor i. Myspys.

I helgen har jag alltså varit i Mora med mamma, pappa och Meja. En riktigt mysig helg. Kom upp i fredags kväll, satte oss och kollade på tv och åt god smörgåstårta. Igår blev det stan och julklappsshopping hela dagen, inhandlade även ett par nya jeans till mig själv. Efter det blev det en tur på skidorna. Efter en skön dusch blev det spaghetti och räkor framför tvn innan alla somnade.

Imorgon blir det gekås med mamma och syster. :)


♥ Dag 13 – Den här veckan

Måndags: Jobbade på heco hela dagen, sedan var det julgodisbak hela kvällen. Var inte klara förrän halv tolv, så gick ner och la mig på soffan och sov hemhemma den natten.

Tisdags: Jobbade även då på heco hela dagen, sedan åkte jag och syster iväg på innebandyträningen och svettades för fullt.

Onsdags: var det salongsjobb hela dagen från 09.00 till 18.00, kunder hela dagen :) Och sedan åkte jag hem till Tom i reftele och kollade "bonde söker fru". Så jäklans kul program :p

Igår jobb på salongen mellan 09.00 och 20.00 sen hem och göra ingenting. Skönt :)

Idag var det jobb på salongen igen och sedan åkte jag mamma och pappa till Mora. Vi sitter fortfarande i bilen och har bara kommit halvvägs. Tur att jag inte tycker det är tråkigt att åka bil ;)

Imorgon blir det stan och shoppa lite :) Dags att börja med julklapparna kanske? Sedan blir det självklart en massa längdskidor! :)

Söndag åker vi hem och på kvällen ska vi äta mat och göra apelsiner ihop med familjen boberg. Underbar tradition! :)


♥ Dag 12 – I min handväska

Blogg.se fungerade inte igår eftermiddag så kunde inte komma ikapp mig igår heller, jag gör ett nytt försök idag.

I min handväska har jag:
- läppglans
- plånbok
- mobil

Ja det är väl vad som finns i den :P haha

Idag är det bara en vecka kvar till julafton! :D myyyyyysigt! :)
Står i en himlans lång telefonkö till telia. Kommer ju aldrig fram!
Just nu plats 22.

♥ Dag 11 – Mina syskon.

Jag vet, jag ligger efter, har bara inte haft någon tid till att sitta vid datorn. I måndags blev det julgodisbak hela kvällen, var inte klara förrän halv tolv. Så då var det dags att sova, i tisdags var det träning, var hemma vid tio och då hjälpte jag lillebror med matteläxan till halv tolv. Igår hade jag kunder hela dagen, sedan åkte jag hem till Tom och bara myste. Orkade ingenting annat. Men idag så. 
 
Mina syskon ska det handla om i detta inlägget, börjar med lillasyster, som egentligen inte är så liten längre.

Julia heter hon och är född 3:e mars 1993. Hon fyller alltså 18 år nästa år. Det vill säga att hon övningskör, tar körlektioner och pluggar teori. Dock har det varit lite dåligt med det på sista tiden? Jaja, hon går andra året på gymnasiet. Där går hon och utbildar sig till plattsättare och murare, hon går alltså byggprogrammet. Trivs som fisken i vattnet gör hon. Hon har en pojkvän vid namn Jens som fyller 20 nästa år. En trevlig prick. Julia är en sådan syster som alla vill ha, eller i alla fall jag ;) Vi kan prata om allt med varandra. Vi förstår varandra till punkt och prickar och det är det jag gillar bäst med henne. Även om vi har våra tjafs ibland så är vi för det mesta goa och glada. Hon är en ganska "typisk" lillasyster som tar ens grejer utan att fråga, jag tror det tillhör alla lillasystrar. Lånar kläder och säger "ne, det är mina" osv. man jag gillar ju henne ändå.

Sedan har ju vi lillebrorsan, Jesper. Han föddes 8:e Oktober 1997 så han fyllde nyss 13. Alltså har han blivit tonåring. Kommit i målbrottet har han gjort för länge sen och växer ur sina kläder gör han från ena dagen till andra dagen. Vi är i stort sett lika långa nu, han har växt om mamma och syrran så nu är det bara mig och pappa kvar att växa om, vilket han gör med stormsteg. Jesper är en ganska typisk tonåring, spelar musik på högsta volym, pillar med telefonen stup i kvarten och har ett vädligt bra temprament, men sen kryper den där kramgoa killen fram rätt ofta också. Han gillar inte direkt skolan och skiter mer eller mindre hur det går. Kallar mig för miss perfect väldigt ofta på grund utav att jag klarade skolan utan större problem. Men jag vet att han tycker det är bra för att jag kan hjälpa han med sina läxor. ;) Mellan mig och jesper uppstår det aldrig bråk. Vet inte varför, blir bara inte så.

Jag älskar mina syskon och jag är så glad över att jag fick syskon. Man hade inte varit samma människa idag utan dem. <3

♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

- Militärgrön/grå tunika
- Leggins med lite "skinn"
- Sockar
- Svart linne
- Bh & trosor
- Aprikosfärgad kofta

Har faktiskt ingen bild på min "söndagsoutfit" så ni får tänka er den i huvudet ;)


♥ Dag 9 – Min tro

Eftersom att jag inte skrev någonting igår får jag ta två idag.

Svårt att förklara sin tro när man inte tror på någonting. Eller man kan la säga att i "tro, hopp och kärlek" kan man radera tro men ha kvar hopp och kärlek. Fast det är la det som är min tro. Just kärlek och hopp. Aja, det finns i alla fall ingen gud eller någonting annat liknande i mina ögon. Jag tror på ödet.


♥ Dag 8 – Ett ögonblick

Ett riktigt bra ögonblick måste ändå vara när man stiger upp på julaftonsmorgon, påbörjar sin klappjakt och sedan äter skinkmacka med julmust tillsammans med hela familjen. Åhh vilket underbart ögonblick. Detta året blir annorlunda. Vaknar upp i min lägenhet, tar en morgonpromenad med Meja hem till mamma och pappa. Där får det bli frukost som alla andra år av mitt liv. Det kan nog också bli en väldigt bra morgon :)


10:e december.

Dagen som jag har längtat så mycket efter är här! Det är fredag och inte vilken fredag som helst utan den då jag ska ner till växjö till världens bästa vänner! Ikväll blir det utgång och massa kul! Tyvärr kunde inte vår 4:e kompanjon sara följa med :( Halsfluss. Krya på dig! <3

Har haft dagens förmiddagskunder så ska snart hem på lunch och packa lite tills sen. Slutar vid tre så efter det ska jag hem och duscha och så, sedan åker jag! :) Fiiiiint ska det va!

Hoppas ni alla får en bra fredag!
<3

9:e december

Har precis kommit hem ifrån jobbet. En lång dag blev det idag. Har haft fullt upp hela dagen, dessutom har telefonen gått varm så det verkar bli en hel del jobb nu innan jul. Kul!

Gjorde hemmagjorda hamburgare på lunchen idag. mums. Verkligen mycket godare än de köpta och dessutom minst lika smidigt. Lite tomat och mozzarella på det sitter fint.

Nu har jag laddat upp med lussekatter, pepparkakor och julmust.


Imorgon hälsar jag på mina bästisar i Växjö! Det blir utgång till Daniel Adams ray. Wiiihooo.


♥ Dag 7 – Min bästa vän.

Jag har verkligen världens bästa vän. Eller jag måste säga vänner. Går inte att placera dem på någon topplista inte. Dem är precis likabra båda två. En del av er förstår nog vilka jag pratar om. Åsa och Lisa såklart.

Allting började i lågstadietrean. En dag när min dåvarande kompis åkte iväg på semester passade Åsa på att fråga mig om vi skulle leka på rasten. Sen den dagen har vi hållt ihop i vått och torrt. Inte bara jag och Åsa utan nej Lisa också såklart. Dock minns jag inte detta själv, men har hört historien från Åsa så jag hoppas att jag förklarat vidare någorlunda rätt i alla fall. För dem som inte vet så är Åsa och Lisa tvillingar.

Vi har många, många minnen ihop. Haverdal, Halmstads äverntyrsbad, midsomrar, nyårsfiranden, Ayia Napa, Rhodos, hur länge ska jag fortsätta? :)

I dag bor dessa underbara tjejer i Växjö för plugg. Men inte slutar vi att umgås för det inte. Vänner för livet skulle jag kalla det.

Jag älskar er, tjejer <3
Sanna vänner har man kvar när dem andra har gått!


♥ Dag 6 – Min dag

  • Salongen, det vill säga jobb hela dagen.
  • Sedan åkte jag hem för att åka lite skidor med pappa. 5 km blev det i alla fall :)
  • Är nu hos älsklingen, har kollat bonde söker fru och spelat kinect.
  • Nu blir det sängen, god natt <3 :)

8:e december.

Är på salongen och har haft min första kund för dagen. Ska hem snart på lite lunch.

Vill ha mina skattepengar nu! Dem ska tydligen komma denna veckan. :)

Förresten så bakade jag lussekatter igår. Dem blev ljuvligt goda, dock blev formen ganska ful. Men vad gör det? Dem ska ju ändå käkas upp! =)

♥ Dag 5 – Vad är kärlek.

Kärlek är så mycket. Vänskap, familj och partner. Allt är kärlek på sitt sätt.

Vännerna behöver man för att kunna ha roligt, glömma alla bekymmer för en stund och bara njuta av ett gott sällskap. En sann vän som går att lite på är riktig kärlek.

Familjen, där man kommer ifrån. De som gjort den största delen till hur man är idag. Ett tryggt familjeförhållande behöver alla. I familjen kan man skratta, gråta och göra allt tillsammans.

Partnern är någon man litar på i högsta grad. Som en bästa vän fast att det finns någonting mer. En spänning och trygghet som gör att man litar på varandra. Passion och trygghet framförallt.

Kärlek är alltså många delar i sitt liv. Man håller dem varmt om hjärtat alla olika sorters kärlek. Kärlek är något som en människa behöver för att överhuvudtaget överleva.


6:e december.

Jag ska alldeles strax iväg på träningen. Ska bli skönt att svettas lite.

Helgen har varit helt okej. Var på julbord i lördags. Riktigt trevligt även om det kunde gått bättre. :) God mat var det och god dricka.

Igår låg jag i sängen så länge som möjligt. Åkte och kollade på matchen, inte den bästa matchen om man säger så men vinst i alla fall. Man får väl glädjas åt det lilla. Lagade sedan mat till mig och Tom, ris och kotletter. Dock råkade jag hälla i ganska mycket för mycket salt ;) haha Det kom lite för fort.

Ne nu ska jag dra mig, längtar ihjäl mig efter fredag!


Tack Ida <3

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag

  • En macka med salamikorv och lite fil till frukost.
  • En macka vid frukosten på jobbet.
  • Ris och kycklinggryta till lunch och en apelsin
  • Stuvade makaroner och stekt korv till middag, en clementin också.
  • Efter träningen blir det förmodligen något också, en macka eller en apelsin kanske.

♥ Dag 3 – Mina föräldrar

Mamma är född 1969 i det lilla samhället Lammhult mellan Alvesta och Växjö.

Pappa föddes 1967 här i gnosjö.
 
De träffades 1989, 1990 kom jag till världen samtidigt som dem köpte huset där de fortfarande bor ihop. 1992 gifte dem sig och har levt lyckliga sen dess.

Världens bästa föräldrar, vet inte riktigt vad jag ska skriva. Mer än att jag älskar dem något otroligt mycket, de finns alltid där för mig och jag känner verkligen att jag kan prata med dom om allt mellan himmel och jord.

Mamma och Pappa, jag älskar er <3


♥ Dag 2 – Min första kärlek.

Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. Jag tycker inte att en kärlek är en kärlek om den inte är besvarad på riktigt. Att man är tillsammans men att den andra inte känner likadant kallar inte jag för kärlek i alla fall. Så jag måste svara att den kärlek jag befinner mig i nu är min första kärlek. Inte bara för att det är vi just nu, nej utan för att denna kärlek vet jag är besvarad.

Vi träffades för fyra år sedan genom min kompis, kompis. Eller rättare sagt så fick vi varandras msn adresser och kom dessutom fram till att vi hade en gemensam vän. En dag när jag träffade vår gemensamma vän så tog vi en promenad bort till Toms dörr. Båda var väldigt blyga och jag tror jag pratade mer med dina kompisar än med dig. I alla fall så fortsatte vi att träffas och på den vägen var det. Sedan dess har vi gått igenom det mesta tillsammans. Även om vi har bråkat en hel del under resans gång så är jag helt säker på din kärlek för mig.

Du ♥ Jag

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


4:e december.

Dagarna går fort nu innan jul. Idag är jag på salongen en stund för att fixa Karins hår tills ikväll då det är julbord med Heco! :) Kommer bli en riktigt kul kväll. Förfesten börjar redan kl. 16.00 hemma hos mig. Vi är inte så många men vi kommer ha kul. Sedan bär det av mot höganloft för en riktigt rolig kväll med god mat och gott sällskap.


Ha en fortsatt bra dag.

Fredagsmys och helgstäd.

Har precis kommit hem och nu sitter jag tillsammans med min nya dator och mitt nya internet och skriver det här ´=) Lite ovant med knapparna som inte sitter där dom  brukar och så men man lär väl sig.

Nu ska jag ta och städa klart innan mamma ringer och säger att det är mat, för då blir det fredagsmys med familjen framför idol :)

Ha en bra kväll <3

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

Amanda Charlotte Sjöblom är mitt fullständiga namn. Jag föddes en dag i april år 1990. Då bestod min familj av min underbara mamma, min fantastiska pappa, vår labrador Lendel och vår perserkatt Chessie. 1993 fick jag världens sötaste lillasyster och 1997 fick jag min härliga bror. 

Jag har växt upp i samma hus under hela min uppväxt, alltså ett väldigt tryggt ställe som jag älskar att komma tillbaka till. Har alltid haft djur och natur runt omkring mig. Kaniner, katter, hundar och hästar.

När jag var mindre var grannpojken bästa kompisen ända upp till 3:an då jag hittade mina underbara vänner Åsa & Lisa, som fortfarande är mina allra bästa vänner. Vi håller ihop i vått och torrt och ingen har någonsin fått komma oss emellan. 

Efter högstadiet delade vi dock på oss och gick skilda vägar, men dem korsades fortfarande så vi fortsatte att vara bästa vänner så klart. Under gymnasiet gick jag frisörutbildningen på John Bauerskolan i Värnamo, vilket har gjort mig till den jag är idag. 

Här står jag idag med eget företag, Salong Glisten, med ännu en utbildning i bagaget. Är nu färdigutbildad frisör med gesällbrev och diplomerad makeupartist. Så idag driver jag mitt företag som frisör och makeupartist. Sedan har jag mitt extrajobb också. Heco Nordiska Ab, där jag jobbar 2 dagar i veckan.  

På min fritid tränar jag en hel del. Åker längdskidor när det finns snö och så har jag min innebandy som jag tränar i skillingarys innebandyklubb med damlaget.

Kan också berätta att jag flyttade hemifrån för 1 månad sedan och bor nu med min hund, Meja i en 2:a. Har ju också min kära pojkvän som hälsar på titt som tätt.

Här är jag i bild:


Utmaning

Hittade denna "lilla utmaningen"  som jag tänkte anta mig. har sett flera andra bloggare som börjat, så varför inte liksom :)


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

3:e December

Skottat av trappan efter nattens/morgonens snö och sedan saltat så kunderna inte slår ihjäl sig innan dem kommer in. :) Och jag lovar att det känns i armarna efter gårdagens skidåkning. haha klent.

Väntar nu på att mitt nagellack ska torka, sedan kommer en klippkund.

Jobbar till 17.00 ikväll så därefter ska jag hem och städa, eller hinner nog en del på lunchen hoppas jag. Har ju förfesten imorgon så då är det bäst det är rent och snyggt ;) Sedan blir det nog idolmys ikväll.

Ha en bra dag :)

Dressed for success.

Hemma efter jobb, träning, bastu och tjöt. Efter jobbet tog jag tag i en korg på Ica och inhandlade det som behövdes hem. Sedan hem med alla grejer för att dra på sig träningskläderna. Fick med mig mamma på ett villkor, att vi åkte skidor istället och jag var inte sen med att säga ja. 5 km senare fick vi komma in i värmen och till en varm ångbastu. Men innan den så var det luciasim, 200m. Det var riktigt skönt att komma in i bastun därefter.

Nu tänkte jag ta och sova. Är ju en dag imorgon också.
Glöm inte julkalendern 07.15 ;)
God natt.

Kinect...

Åhhhh Tom har införskaffat en Kinect, jag vill spela NU! :D Dessutom har han idag fått jobb :) Grattis älskling.

Har jobbat klart för idag, så nu ska jag ta och handla sånt som behövs hem, sedan åker jag till friskoteket, förhoppningsvis följer mamma med.

Ha en bra kväll!


2:a December

Tänkte bjuda på en smygtitt i min lägenhet...






Lyssnar just nu på http://julradio.se . Vilken julstämning :)


All I want for christmas is you...

Kom hem för en halvtimme sen, åkte bort och tjötade lite med mamma, syster och bror efter jobbet. Sedan åkte jag hem för att slänga i mig lite mat vilket jag har gjort nu. Så nu ska jag ta och hälsa på borta i reftele. Bäst jag skyndar på nu så jag inte kommer bort mitt i natten.

Puss och God natt!


1:a December

Kunde inte bli en bättre start på denna månaden. Underbart vackert väder med snö och -16 grader, dessutom skiner solen. Ställde klockan så tidigt att jag kunde stiga upp, vira in mig i täcket, sätta mig i soffan med tända ljus och kolla på julkalendern. Underbart! Den verkar helt klart bättre än förra årets julkalender, men som alltid längtar man tillbaka till kaspar i nudådalen, mysteriet på greveholm, dieselråttor och sjömansmöss med fler. Det var helt enkelt bättre förr.

Idag är det salongsarbete som gäller. Ska snart hem på lunch, tänkte försöka hinna med att städa i ordning lite hemma nu när jag äntligen fått upp mina garderobshyllor.

Ha en underbar dag!

RSS 2.0