Barnmorskebesök & föräldrautbildning

I veckan har vi hunnit med både en föräldrarutbildning om amning och familjeliv och barnmorskebesök. Utbildningen var bra och intressant, man inser ju vad det är som rör sig och sprattlar där inne i magen hela dagarna. Hos barnmorskan fick vi lyssna på kulans små hjärtslag och mäta hur tillväxten ser ut. Ta blodprov och grejer och allt såg fint ut. Som sagt så rör han/hon sig hela tiden om dagarna nu och det känns att det börjar bli trångt där inne. 

Dags att stiga upp och ta tag i dagen, börjar nog med en rejäl frukost :) 




11 april 2015

Som vanligt ligger jag vaken i sängen vid den här tiden på helgerna. 06.30 fick jag sova tills idag i alla fall. Dagarna tyst förbi och det är redan helg igen. Vi befinner oss i mitten av april redan! 

Igår fick jag mig äntligen lite färg i håret och nyklippt blev jag också. Så skönt med lite ljusare hår nu framåt sommaren  :) 

Idag tar vi dagen som den kommer, funderar på att följa med in till Växjö en sväng. Jonathan och Christoffer ska utforska någon ny djuraffär, men får se hur jag gör. Grillat blir det ikväll i alla fall :) 



6:e april 2015

Tänk att det bara är 92 dagar kvar till bf. Så mycket tankar som snurrar i huvudet. Vem är du? Flicka? Pojke? Lik mamma? Lik pappa? Hår eller inte? Osv. Tiden går fort, men ändå alldeles för långsamt. Vissa dagar känner jag mig ganska trött på att vara gravid, vill orka så mycket som man gjorde innan, men kroppen säger nej, vill få på mig vanliga kläder igen men det är ingen ide att ens försöka. Men ändå känns det så värt att bära dig i nio långa månader.

Blev en del shoppat i Ullared igår, mest braochhasaker som alltid går åt, typ plastpåsar, städmedel, deo osv. Men hittade även lite annat smått och gott som fick följa med hem. 

Idag är planerna ett nybakat bröd nu på morgonen men får se om jag har allt hemma som behövs.




Påskdagen

Blev en lyckad kväll igår hos Karin. Premiärgrillningen är ju alltid den bästa! Dessutom bjöds det på skagentoast till förrätt och glass med hemmagjord chokladsås till efterrätt. Inte alls fel. 

Idag kör vi på en utflykt till Ullared. Lagom utflyktsmål för dagen, dessutom kan vi handla hem lite mer söta saker till kulan som vi så fint kallar honom/henne. Nu väntar jag bara på att herr Ferm ska vakna och jag ska få i mig lite frukost. Solen verkar vara med oss idag också! 

Ha en fin påskdag! 

Tänk vad tiden går

Över ett år sedan det kom upp ett inlägg på den här bloggen men just idag kände jag för att ta tag i det igen. Kanske bara för en dag, vem vet.

Hoppar direkt in i mitt liv just nu, påsken är här och jag njuter av lediga dagar. Trots mina alldeles för korta sovmorgnar då lilla kulan i magen väljer att väcka mig vid femtiden varje morgon och dra igång med ett ordentligt rörelsepass där inne, så njuter jag av varje sekund jag får känna att det faktiskt finns något litet liv där inne. Känslan går inte att beskriva och man förstår inte hur det är förrän man själv får bära sitt lilla barn i magen.  

Dagen för övrigt idag kommer börja med påskfrukost hos mamma och pappa. Kvällen kommer tillbringas med Jesper, Karin och Lina, grillat står på menyn! 



RSS 2.0